[...] logistyka, paliwo, energia itd) - to musiało kiedyś spowodować pierwszy od wielu lat (minimum 4) wzrost cen niektórych produktów SFD/AN. W górę poszły produkty zawierające białko, kreatyny, nie kojarzę by coś więcej skoczyło do góry. Dobrze kolega wyzej napisał, nowy ład i będzie pewnie tylko gorzej, cieszmy się lepiej, że to tylko np. 4 zł na [...]
[...] 2021-08-21 15:16:09 Na allegro wszystko co najtańsze jest najpopularniejsze, nie wiem jak tam stoi nasza sprzedaż bo rzadko zaglądam. W sklepie internetowym na pewno to białko nie jest nawet w top 10 najlepiej schodzących. Jakościowo dużo lepiej kupić numer 1 czyli wpc plusa , który zdrożał zaledwie 10%. Jest to lepszy wpc instant, do tego [...]
[...] jeszcze ankieta 1. WIEK: 36 2. WAGA: 86 3. WZROST: 180 4. WYMIARY: -biceps: 43 -klatka: 112 -udo: 62 -talia: 92 5. STAŻ NA SIŁOWNI: 7 6. DIETA: na chwilę obecną 2200kcal -białko: 170 g -węglowodany: 270 g -tłuszcz: 48 g 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: brak 8. TRENING: 4 x w tygodniu 9. CEL CYKLU: Poprawa sylwetki, zmniejszenie BF [...]
[...] to nie notuję progresu od pewnego czasu tylko stoję w miejscu. Co do posiłku i suplementacji to staram się jeść minimum godzinę wcześniej i piję przedtreningówkę SFD + cytrulina, kreatyna, BCAA tak 40 minut wcześniej. Raczej to jakiś lekki posiłek: Jakieś owoce, białko, płatki owsiane. Zmieniony przez - Anonimek00 w dniu 2021-08-23 11:41:59
[...] baza z karmelu i orzechów (carmel peanut) albo puszysta masa kokosowa (coconut) oblana delikatną, mleczną czekoladą Batony zawierają starannie dobrane składniki, są bogate w białko i błonnik, przez co dają uczucie sytości Produkty dostępne od ręki w cenach internetowych Zapraszamy na zakupy SFD Łódź Widzew [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] Jeżeli bilans kaloryczny jest ujemny, to żaden suplement nie spowoduje, że będzie on dodatni. W sytuacji, gdy z diety brakuje Tobie białka, to jak najbardziej odżywka białkowa będzie przydatna, aby to białko uzupełnić. Dalej jednak prawdopodobnie będzie Tobie brakowało węglowodanów i tłuszczów. Najlepiej jakbyś wrzucił do sprawdzenia [...]
[...] 5kg by progressować klatkę) a 8kg starcza mi w zupełności na inne partie mięśni. Nie posiadam ławeczki (ta kwestia jest rozważana w najbliższym czasie) a jedynie co biorę to białko i bcaa przed treningiem. Dzięki za wszystkie rady i komentarze. /SFD/2021/8/24/34c93754c6fa45d5b2a1337f9213d957.jpg Zmieniony przez - Kefaveli w dniu 2021-08-24 [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] http://www.sfd.pl/-t276436.html Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] tempo podawania „cegieł z tego muru” - aminokwasów, do krwiobiegu. Im szybciej będzie się to działo, tym kinetyka białka będzie większa. Analogicznie, im wolniej, tym białko będzie cechowało się wolniejszą kinetyką. Wyobrażając sobie „zbitą strukturę” piersi z kurczaka, w ostateczności zawsze można na nią spojrzeć, wszyscy zdajemy sobie [...]
Coś na lunch, coś na kolację a może dorzucisz do tego kaszę i zjesz na obiad? Przepis na pyszną zieloną sałatkę z curry i tofu. Składniki na 2 porcje paczka szpinaku baby 2 ogórki gruntowe szczypiorek 100 g edamame 20 g nerkowców i migdałów w przyprawie z trawą cytrynową i rozmarynem 1 kostka tofu wędzonego 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka curry w [...]
[...] przyprawy, ale to normalna cecha orientalnych dań. Są dość kruche, ale nie rozpadają się na widelcu. Skład Ciecierzyca namoczona 68%, cebula mrożona 9,7%, olej rzepakowy, białko grochowe, substancja zagęszczająca: skrobia modyfikowana, natka pietruszki suszona, sól, kolendra 0,5%, czosnek granulowany, substancja spulchniająca: wodorowęglan [...]
Witam wszystkich Mam problem z chudnięciem a raczej z głową i z chudnięciem i trochę sie pogubiłem w tym wszystkim. Dużo sie naoglądałem, nasłuchałem na siłowni od ludzi którzy lepiej wyglądają odemnie, naczytałem i prawdę mówiąc - każdy mówi coś trochę innego. Back story: Endomorf, typowe yoyo, wchodziłem na crash diety, chudłem jak.. wiadomo [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] http://www.sfd.pl/-t276436.html Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] cynk i kwasy tłuszczowe omega 3. Pamiętaj również o spożywaniu odpowiedniej ilości wody zasobnej w elektrolity. W przypadku gdy korzystałeś z preparatów odżywczych, jak białko czy gainer, to oczywiście nadal warto stosować tego typu produkty zgodnie ze swoimi założeniami dietetycznymi. Obowiązkowa lektura Powrót na siłownie - jak ćwiczyć po [...]
Dieta fleksitarian to styl odżywiania, który zachęca do spożywania głównie żywności pochodzenia roślinnego, jednocześnie dopuszczając raz na jakiś czas mięso i inne produkty pochodzenia zwierzęcego. Dzięki temu jest bardziej elastyczna niż wegetarianizm lub weganizm. Jest to niewymagająca opcja dla osób, które nie chcą całkowicie rezygnować z [...]